Ön jelenleg a(z) Magyar Tudományos Akadémia Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Focus on Open Science 2019

Focus on Open Science 2019 (13)

Focus on Open Science 2019
A Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központban működő EISZ Nemzeti Program és a Scientific Knowledge Services által közösen szervezett konferencia – immár a negyedik évébe lépve – kiemelten figyel a nyílt tudománynak a széles kutatói közösségre kifejtett pozitív hatásaira.

A nyílt tudomány által előidézett kulturális és szerkezeti átalakulások nem jöhetnek létre a társadalom bizalma nélkül. A tudományértékeléstől az új típusú tudományos kommunikációs formákig, olyan elemeken át, mint a Citizen Science és a kutatás reprodukálhatósága, a nyílt tudomány összekapcsolja a tervezés és a döntés területeit úgy a finanszírozó szervezetek, mind a kutatói közösség számára.

A középpontban továbbra is a kutatók, illetve a széles nagyközönség természet- és társadalom iránti kíváncsisága és reményei állnak. A konferencia megrendezésével felvállaljuk annak felelősségét, hogy a továbbiakban is támogatjuk őket és megbízható partnereik maradunk. Mindezt erősíti a nemzetközi figyelem, amit a budapesti Focus on Open Science konferencia kap.

több kevesebb

Opening

Dr. Monok István 5 éve - 4:21

Citizen Science: Why should we Bother?

Tiberius Ignat 5 éve - 25:30

The Bigger Impact Picture

Nicolo Pierini 5 éve - 18:04

Measles Outbreak: The Tip of the Iceberg of the

Dr. Ximena Alvira 5 éve - 18:19

The Future of Research Evaluation

Dr. Martin Szomszor 5 éve - 17:11

Google Scholar: Highly Comprehensive Coverage...

Alberto Martín-Martín 5 éve - 30:35

Progressing Down the Path to Greater Openness

Kathryn Sharples 5 éve - 19:00

Citizen Science: the Necessary Ingredients for a

Dr. Prof. Daniel Wyler 5 éve - 24:48

Transition to OA for HSS Publishing

Emily Poznanski 5 éve - 18:19